TEMPERO 100

MASSAGEFÅTÖLJ

Inspirationen kommer från sätet i NASA’s rymdfärjor, Zero Gravity är namnet på den ergonomiskt riktiga ställning astronauter sitter i för att minska belastningen från gravitationen till praktiskt taget noll.

massagefåtölj - Tempero 100
massagefåtölj - zero gravity

Med benen positionerade ovanför hjärtat och med en vinkel mellan överkropp och ben på 126 grader +/- 7, fördelas de enorma krafter som uppstår vid uppskjutet jämnt genom astronautens kropp. Zero Gravity-vinkeln försätter även ryggraden i dess naturliga s-form som bäst tar upp trycket på ett säkert sätt, muskelspänningar reduceras och blodcirkulationen ökar.

Massagefåtölj med Zero Gravity

Detta är kroppens mest ergonomiskt korrekta sittställning som praktiskt taget eliminerar dragningskraftens påverkan på din ryggrad. Den ger dig känslan av viktlöshet och djup avslappning. Normalt utsätts ländryggen för ca 45 kg tryck när du står upp och 68 kg när du sitter, Zero Gravity minskar trycket på ländryggen till praktiskt taget noll. Detta leder till en extra effektiv återhämtning.

Zero Gravitys fördelar

 • Ökar blodcirkulationen
 • Lugnare andning
 • Minskar belastningen på ryggen
 • Minskar hjärtats belastning
 • Återhämtning för hjärnan
 • Stabilisering av en rad processer i kroppen

VICTUS HYRESKONCEPT

Att vara en Victus Effect partner skall vara bekymmerslöst och problemfritt!

Detta ingår vid tecknande av ordinarie hyresavtal av massagefåtölj.

 • FRI LEVERANS
 • FRITT ANTAL UTBILDNINGAR
 • FRI SUPPORT
 • FRI SERVICE INOM 24 ARBETSTIMMAR
 • AVDRAGSGILLT
 • SKATTEFRI FÖRMÅN FÖR ANSTÄLLDA

5 + 2 = ?

Fördelar med massagefåtölj

ÅTERHÄMTNING FRÅN STRESS

En 15 minuters powernap i massagefåtölj hjälper till att motverka stresshormoners skadliga verkan i kroppen. Långvarig stress bidrar till både psykisk och fysisk ohälsa, vilket i värsta fall leder till sjukdom och därmed långtidssjukskrivningar. Regelbunden användning av massagefåtölj minskar risken för stressrelaterad ohälsa.

Bättre blodcirkulation

Massage ger en ökad blodgenomströmning i muskler och forslar bort slaggprodukter som mjölksyra och andra rester som kroppen inte har någon glädje av.
Massagegreppen i vår massagefåtölj ger också en mekanisk verkan på musklerna via tryck och drag. På så sätt får muskler och leder ny näring och blir smidigare.

Lugnare nervsystem

Massage har en lugnande effekt på nervsystemet genom att öka kroppens produktion av ”lugn-och-ro” hormoner. Du får en allmänt ökad känsla av välbefinnande och avkoppling. Även andningen blir lugnare och syresättningen till hjärnan ökar.

Starkare imunförsvar

Regelbunden massage har även visat sig effektivt för att stärka kroppens immunförsvar. Detta sker på två sätt; kroppens produktion av lymfocyter (vita blodkroppar) ökar, samtidigt som kortisolhalten sjunker. Det här hjälper mot både inflammatoriska tillstånd och infektioner.

Ständig tillgänglighet

En massagefåtölj finns ju tillgänglig 24/7, hela året om, vilket spar tid. Personalen kan gå på massage när det passar i tid och det verkligen behövs, istället för att vara beroende av en massörs schemalagda tider. Detta blir mer tids- och kostnadseffektivt.

Ökad produktivitet

Om du är mentalt återhämtad, så ökar din koncentrationsförmåga. Det gör att du blir blir mer effektiv och kreativ, både på jobbet och hemma. Summan blir ökad lönsamhet för verksamheten och bättre hälsa för individen!