träna med barn - Bild 1

Träna med barn

Många som har småbarn kan nog hålla med mig när jag säger att det inte alltid är självklart att man hittar tid för träning. Många av de jag träffar i mitt jobb säger att om de har en timme ledigt så spenderar de hellre den tillsammans med sina barn än att åka iväg och träna. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Att träna med barn och röra på sig tillsammans är givande för både oss och dem. Vare sig man hoppar hage, leker kull eller kör klassiska träningsövningar så är det något vi alla kan dra nytta av. Styrka, motorik, kondition, samarbete och kroppskontroll är några av många saker man kan träna upp med enkla övningar.

När Leon var med mig på jobbet en dag bestämde vi oss för att ta lite bilder för att visa några av övningarna vi gillar att göra. Min kollega Josefine ställde några frågor till Leon i samband med detta och Anna höll i kameran och fotade när vi tränade. Så här blev resultatet (klicka upp bilderna för att läsa om varje övning):

 

Intervju med Leon:

Hur gammal är du Leon?
– 4 år.

Vad tänker du på när du hör ordet utomhusträning?
– Situps.

Vad gillar du att göra för aktivitet utomhus?
– Leka i en park. Klättra i klätterställning. Och åka rutschkana.

Vilken övning/träning var roligast att göra med mamma?
– Sitta på mammas ben vid trappan. (bild 7)

Kan du berätta om någon aktivitet du och mamma brukar göra tillsammans?
– Armhävningar är roligast. (slå på varandras händer, uppvärmningsövningen bild 1)

Vet du vad mamma gillar för träning?
– Nej.

Vad ska du göra i sommar Leon?
– Dagis är stängt nu och det är sommarlov, så många kompisar är borta. Jag ska åka båt. Och åka iväg till värmen. Vi har massa grejer man kan åka med på vattnet.

Så låt nu fantasin flöda och kör järnet i sommar!
Soliga sommarhälsningar från Cissi och Leon