Fyll på med energi i vintermörkret!

Jag tror inte jag är ensam om att tycka att det kan kännas lite grått, mörkt och dystert under vissa tider under vinterhalvåret. Vi som bor i Sverige ser inte solen lika många timmar under vintern som under vår och sommarhalvåret. För vissa kan det innebära brist på D-vitamin och dessutom skapa vad vi kallar ”vinterdepression”. En enkel lösning kan ju självklart vara att se till att boka in en solsemester när det är som mörkast här i Sverige, för att fylla på med energi och ladda batterierna. Men alla har inte den möjligheten. Jag vill därför slå ett slag för att hitta ett nytt fritidsintresse/aktivitet under vinterhalvåret som du kanske aldrig testat förut eller som du vanligtvis endast sysslar med på sommaren.

 

Låt mig ta ett exempel.

Jag älskar vår och sommarhalvåret här i Sverige,
förutom att det är varmt och skönt ute så kan man spela beachvolleyboll. Beachvolleyboll är en sport som jag tidigare endast har utfört några få gånger när jag befunnit mig på en strand på Öland varje sommar. Det ska tilläggas att jag aldrig hållit på med någon bollsport tidigare, av den enkla anledningen att jag kände att jag inte var speciellt bra på det. Däremot har jag alltid tyckt att det var kul att röra på sig, så för ungefär två1920x1080_the_beach_57 år sedan så bestämde jag mig för att ta en grundkurs i beachvolleyboll. Grundkursen hölls inomhus i en beachvolleybollhall som finns i Södertälje.

Se länk: http://www.thebeach.se

Det kan vara ett av de bästa besluten jag tagit. Förutom att jag får bra hälsofördelar av att träna kondition genom något jag tycker är roligt, så får jag komma in i en varm hall med tropiska väggar och sandplaner under vinterhalvåret. Känslan är som att åka utomlands bara för några timmar. För mig är det som ren och skär terapi. Det spelar ingen roll om det regnar, snöar eller haglar ute, man får ändå uppleva tropisk miljö i beachvolleybollhallen. Efter att jag hade tagit grundkursen i beachvolleyboll, fick jag mersmak och började på fortsättningskursen som resulterade i att jag ville börja i träningsgrupp. I dagsläget går jag träningsgrupp i beachvolleyboll en gång i veckan året runt.

Inspireras gärna av mitt intresse, läs mer här!

Min uppmaning till dig som läser detta är alltså att våga testa något nytt. Tänk efter vad som ger dig energi och försök att behålla den känslan året om.  // Josefine Fjällid, Hälsoutvecklare