müsli

Recept på müsli/granola

Jag älskar hösten och allt som hör den till och någonting som jag förknippar med höst/vinter är vissa kryddor. Därför vill jag nu dela med mig av ett av mina favoritrecept på müsli, eller granola kanske jag bör säga då den både är sötad och ugnsrostad.  Hur som helst, här med smak av kardemumma.

  • 2 msk honung
  • 3 msk vatten
  • 2 msk kokosfett
  • 2 dl havregryn (gärna fiberberikade då de inte blir lika grötiga)
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön (osaltade)
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 dl kokosflingor

Gör din müsli så här

  1. Blanda honung, vatten och kokosfett i en kastrull och värm det på medelvärme. Får ej koka!
  2. Tag kastrullen från plattan och blanda ihop de övriga ingredienserna i en bunke. Häll sen över vätskan och rör försiktigt tills allt är ordentligt blandat.
  3. Bred ut allting i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen i 175 grader, ca 15 min eller tills det torkat. Rör runt i formen med jämna mellanrum så att din müsli inte bränns.
  4. När din müsli är klar, ta ut den och låt den svalna i formen. Förvara sen i en lufttät burk så håller det länge.

Hoppas det smakar!

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] jag skrev ett recept på granola/müsli i förra veckan vill jag förtydliga lite om linfrön. I samband med denna debatt så la en […]

Kommentering är stängd.