Hjärtpunkt

Kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo

Kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo är en av våra nyare kunder som med VD Ellinor i spetsen valt att satsa extra på personalens friskvård. De bedriver förskola, fritidsgård, mötesplats och hemtjänst i stadsdelen Skiljebo i Västerås och har idag ca 30 anställda. Vi har nu hunnit med att träffa personalen vid tre tillfällen. Först var det en informationsträff i januari där vi presenterade hälsoprojektet samt svarade på alla frågor som kom upp. Dagarna efter började själva hälsokartläggningen, då vi träffade var och en i ca 1 timme för hälsointervju, hälsotester och sätta upp personliga målsättningar.

Den spännande, första, uppföljningen genomfördes för bara ett par veckor sedan. Redan då började det synas klara förbättringar framförallt när det gäller konditionsnivån! Många i personalen jobbar ju med kroppen som arbetsredskap så en okej konditionsnivå är extra viktigt för dem. Efter sommaren jobbar vi vidare med stresshantering i grupp och nya individuella uppföljningar, spännande!

Vill du veta mer om Härtpunkt Skiljebo? Länk till deras hemsida: http://skiljebo.se/

Hjärtpunkt

T.v. Inger Eggesjö Hälsoutvecklare på Victus, t.h Ellinor Öberg , VD kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo i Västerås

Intervju med Vd Ellinor Öberg:

Vad tycker personalen om hälsoprojektet?
De tycker att det är bra! Jag tror att det har ökat medvetenheten om hälsan hos flera personer. Att man har fått lite mer svart på vitt med individuella hälsorisker i och med tester och samtal. Det är många som har tagit till sig tips och pepp och verkligen aktivt gör något åt det. Kul att till exempel träffa några från personalen på Friskis och Svettis, som inte har gått och tränat där tidigare!

Hur upplever ni bemötandet från hälsoutvecklaren?
Allt har gått bra! Det har klickat direkt med både Anna som vi hade först och sedan Inger.

Hur upplever ni massagefåtöljen? Hur mycket används den?
Massagefåtöljen används dagligen. Vi är ett järngäng som använder den mer och några andra mindre och så är det någon som inte har testat den ännu. Vi har även bjudit in bibliotekspersonalen som vi delar lokalerna med att använda fåtöljen och de blev väldigt glada för det.

Är det något ni saknar från oss?
Inte som vi kommer på hittills.