Förbättrat hälsoläge hos Pro Anima i Enköping

Ulla Lundin (t.v. på bilden, t.h. Helena Karlsson – Samordnare) är resultatenhetschef för enheten i Enköpings kommun som heter Pro Anima. Pro Anima är latin och betyder ”För Själen” vilket passar bra in på de verksamheter som ingår här. Demensteamet, Stadsgårdens omvårdnadsboende och dagverksamheterna Berggården och Stenfalken med demensinriktning.

Vi har samarbetat i lite mer än ett år och hälsoprojektet innefattar individuella hälsoprofiler och hälsouppföljningar, gruppaktiviteter och tillgång till massagefåtöljer. Deltagandet är frivilligt och det är ca 25 deltagare, någon som har slutat och någon ny som anställts under året.

Jag som hälsoutvecklare tycker att det känns jättekul att se en så fin utveckling i den här personalgruppen! Det är många som verkligen går in för att nå sina personliga mål, och de verkar även peppa och utmana varandra på de olika avdelningarna. Det ska bli väldigt spännande med ny gruppaktivitet/föreläsning samt individuella uppföljningar efter sommaren igen. 🙂

Här nedan ser ni förbättringen av deras hälsoläge i procent, som kund får man givetvis resultatet som en hel rapport med massa olika parametrar. Men dessa övergripande siffror tycker jag personligen är helt fantastiska! //Anna


Hälsoläge i maj 2015

(26 deltagare)

Stort behov av livsstilsförändring eller åtgärd:

46%

Behov av livsstilsförändring eller åtgärd:

12%

Bra livsstil och hälsa:

27%

Mycket bra livsstil och hälsa:

15%

Hälsoläge i maj 2016

(21 deltagare)

Stort behov av livsstilsförändring eller åtgärd:

29%

Behov av livsstilsförändring eller åtgärd:

10%

Bra livsstil och hälsa:

43%

Mycket bra livsstil och hälsa:

19%

 


Berätta lite hur ni som chefer upplever samarbetet med Victus?
Jag tycker att det är superbra och tror att medarbetarna uppskattar det mycket, dom säger att vi är bra, att de känner sig sedda och att det inte är några pekpinnar.

Märker du någon skillnad på personalgruppen?
Det var mycket korttidsfrånvaro förut och det är nog inte lika mycket nu. Det handlar kanske mycket om att individer som behövt byta arbetsplats har gjort det. De som är kvar börjar ta ansvar för sin livssituation mer och mer, vilket påverkar arbetet positivt såklart. Det kommer vi fortsätta att trycka mer på, egen utveckling!

Hur upplever ni massagefåtöljen? Hur mycket används den?
Den står kanske inte optimalt i vårt lilla personalrum men den används ändå dagligen och uppskattas av personalen.

Har ni deltagit i någon av våra externa föreläsningar?
Ja vår personal har gått på både föreläsningen om mindfulness och den om myter och sanningar om mat i Enköping.

Vad tyckte ni om dem, finns det några önskemål i framtiden?
De var lagom långa och det var bra teman. Bra om ni kan fortsätta på tema stresshantering och medvetenhet. Vår personal behöver hjälp att komma till självinsikt, att våga göra val som kan kännas obekväma på kort sikt men löna sig i längden.

Vardagsmotion vore också ett riktigt bra tema!

Är det något ni saknar från oss?
Nej fortsätt som nu, vi ska ju lägga in en till arbetsplatsträff i höst där vi jobbar vidare med motivation, engagemang och medvetenhet om sitt eget ansvar.

Vad skulle vi kunna göra bättre?
Kommer inte på något nu faktiskt.