testcykel

Ett tufft jobb, men…

Reflektioner från vårterminen

Mitt jobb som hälsoutvecklare kan ärligt talat vara ganska tufft. Det har hänt mer än en gång att jag svurit när jag kämpat för att baxa in en testcykel i bilen, eller somnat på soffan när jag kommit hem efter en lång dag med hälsosamtal. Att skriva rapporter och göra i ordning bokningslistor är inte heller så upphetsande alla gånger…

Och själva hälsosamtalen är ibland riktigt tuffa. Människor du kanske aldrig har träffat förr berättar om alkoholproblem, kroniska sjukdomar, barn som mår dåligt och till och med självmordstankar. Närapå varje vecka är det någon som behöver gråta lite, men ALLA behöver bli lyssnade på. Jag tror att det kan kännas skönt att få prata med någon som har tystnadsplikt och är objektiv.

Men trots dessa tuffa delar jag har det roligaste jobbet! Tänk själv, att få möjligheten att följa hundratals människor på deras väg mot en bättre hälsa! Där jag kan ha varit med och bidragit till förändringar i livsstilen. Varje person som slipper ett onödigt ryggskott, magkatarr eller vakna med migrän. Varje person som kan förebygga en hjärtinfarkt, diabetes eller lungcancer. Varje person som kommer hem efter jobbet och har ENERGI kvar till familjen och sina intressen. Det är helt fantastiskt!

Anna RooMitt jobb går inte ut på att komma med några färdiga lösningar om vad du förändra i ditt liv utan min roll är att hjälpa dig att själv komma till ett beslut. Vad behöver just du börja med, för att må lite, lite bättre imorgon? Det kan vara allt ifrån att prata med sin chef om ansvarsområden, till att minska ner rökningen med en cigarett om dagen, till att börja promenera 10 minuter på lunchen ett par gånger i veckan… Allt beroende på vem du är som individ och vilka dina målsättningar är.

Jag vet att jag inte lyckas motivera och hjälpa ALLA jag träffar, men de jag når fram till gör att det är värt allt!