Föreläsning

Vi skräddarsyr er föreläsning beroende på vad just ert företag vill ha mer information och kunskap om. Vi håller både själva i vissa föreläsningar samt tar in externa föreläsare på ämnen vi inte själva är experter på. Förutom dessa föreläsningarna som hålls ute hos kund bjuder vi med jämna mellanrum in till lite större föreläsningar som är öppna för alla våra kunder, se aktuella föreläsningar här.

Några populära ämnen på föreläsning är:

 • Socker - från lyx till vardagsmat

  Detta är en föreläsning som är perfekt för dig som känner dig vilsen i alla åsikter kring socker, eller för dig som bara vill lära dig mer om hur socker påverkar kroppen. Frågor som: Vad finns det för olika typer av socker? I vilka livsmedel finner vi socker? Vad händer i kroppen när vi får i oss för mycket socker? Hur mycket bör vi max få i oss? Hur vet man hur mycket socker en produkt innehåller?
  Dessa frågor och många fler kommer vi ta upp på vår sockerskola. Ta chansen att tävla mot dina arbetskamrater om vem som vet mest av socker.
  Vårt mål med sockerskolan är att ge er mer kunskap och göra er mer medvetna.

 • Motivation till Motion

  Föreläsningen ger insikt i vad som motiverar oss till träning och hjälper dig hitta en livsstil som kan ge ett friskare liv. I föreläsningen kommer du att få veta mer om effekter av träning och hur du hittar motivationen till att komma igång och sedan fortsätta vara aktiv livet ut.

 • Balans i livet, kost och motion

  Föreläsningen tar upp hur kost och motion påverkar vår fysiska och mentala balans. Samhället riktar stort fokus på våra ökade välfärdsjukdomar, som kan vara orsakade av stress, felaktig kost eller för lite motion. En inspirerande föreläsning, utan pekpinnar!

 • Starka team på jobbet

  Sprids det skitsnack på jobbet? Pratar vi om varandra istället för med varandra och smittar vi varandra med negativt prat? I den här föreläsningen lyfts ämnet på både ett humoristiskt och allvarsamt sätt, som leder till att många känner igen sig och får lite tankeställare.

 • Från Mindless till Mindful

  I den här föreläsningen tar vi upp vad mindfulness kan innebära i din vardag och det ingår även en del praktiska övningar att jobba vidare med på egen hand. Att gå från mindless till mindful kan innebära stora förändringar i ditt liv.

 • Beteendeförändring

  Hur går beteendeförändringar till och vad kan vi göra för att öka våra chanser att lyckas? Vi går igenom planering och genomförande av livsstilsförändringar och du får konkreta tips och verktyg att jobba vidare med. Motivationen att komma igång och sannolikheten att klara av förändringen ökar.

 • Stresshantering

  Vad orsakar stress, vad händer med oss när vi upplever det och vad kan vi göra åt det? I den här föreläsningen får du både kunskap om stressreaktionen men också verktyg att jobba vidare med för att hantera din egen stress.

 • Grundläggande Ergonomi

  Vi pratar om hur vi kan förebygga belastningsskador i arbetet. Det finns utrymme för praktiska exempel och diskussioner. Det kan också komma lite tips på enkla träningsövningar som stärker upp axlar och bålen för att klara de påfrestningar som ändå kan uppstå.

 • Äta rätt – hur svårt kan det va?

  Föreläsningen börjar med grundläggande näringslära för att öka förståelsen för kostens betydelse för vår hälsa. Därefter följer konkreta tips och utrymme för frågeställningar. En del nyheter kan vi bjuda på men vi återkommer hela tiden till det sunda förnuftet och vad kroppen och hjärnan behöver.

Offertförfrågan Föreläsning